Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa'da bir süpermarketin genişletme çalışması sırasında toplu mezar bulundu
        1

        Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan bir süpermarketin genişletme çalışmaları sırasında çalışanları hayretler içinde bırakan bir olay yaşandı. Kazmayı vurmaya başladıkları sırada birkaç kemikle karşılaşan çalışanlar derhal yetkili mercilere haber verdi.

        2

        Fransa Ulusal Arkeolojik Eserler Araştırma ve Koruma Enstitüsü'nün olay yerine gelmesiyle işin boyutu bambaşka bir hal aldı. Marketin altında bir toplu mezar bulunmuştu ve yaklaşık 200 kişi gömülüydü!

        3

        Toplu mezarda bulunan 8 ayrı bölmenin içinde 8 ila 20 arasında ceset bulunuyor. Arkeologlar ilk incelemelere göre bu mezarın bir hastaneye ait olabileceği yönünde hemfikir görünüyor.

        4

        Cesetlerin Fransa'da Orta Çağ dönemlerinde veba ya da benzer bir salgın hastalık sebebiyle ölenlere ait olduğu ve bu sebeple bir arada gömüldükleri tahmin ediliyor.

        5

        Fransa Ulusal Arkeolojik Eserler Araştırma ve Koruma Enstitüsü yetkilileri detaylı bigi edinebilmek için DNA testine başvuracaklarını ve ilerleyen günlerde detaylı açıklama yapacaklarını bildirdi. (Telegraph)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ