Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtaya'da altyapı projelerinde yolsuzluk soruşturması

        HT GAZETE

        İtalya’da 4 kişinin tutuklandığı, 51 kişinin de soruşturma altına alındığı büyük altyapı projelerine ilişkin yolsuzluk soruşturması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Maurizio Lupi’ye kadar dayandı.

        Lupi’nin bir işadamından çok pahalı özel dikim bir takım elbise, oğlunun da başta 10 bin 300 Euro değerinde bir kol saati olmak üzere ihaleleri verme karşılığı işadamlarından pahalı hediyeler aldığı iddia ediliyor.

        Floransa Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, başta Expo 2015 kapsamındaki inşaatlar olmak üzere, bazı liman ve otoyol projeleri, Milano-Verona ve Floransa-Bolonya arası hızlı tren hattı, Roma ve Milano metroları gibi büyük projelerde yolsuzluk yapıldığı tespit edildi.

        HÜKÜMETE SUÇLAMA

        Yaklaşık 25 milyar Euro değerindeki söz konusu projelerde ihaleye fesat karıştırma, rüşvet verme ve alma ile zimmete para geçirme gibi suçları işledikleri öne sürülen bazı bürokrat ve işadamları gözaltına alındı.

        Yargıçlar Birliği Başkanı Rodolfo Sabelli, hükümeti yolsuzluk karşısında sert bir tutum almamakla ve yolsuzluğa bulaşanların sırtını sıvazlamakla suçladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ