Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Pentagon IŞİD'in ölüm çağrısına soruşturma başlattı

        ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, terör örgütü IŞİD'in 100 kadar ABD askeri için ölüm çağrısı nedeniyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.

        Pentagon, IŞİD'in 100 kadar ABD askerinin adının ve adreslerinin yer aldığı listeyi internet aracılığıyla yayınlayarak askerler için ölüm çağrısı yaptığı konuyla ilgili olarak inceleme başlatıldığını duyurdu.

        Terör örgütü IŞİD'in askerlerin isimlerini ve adreslerini yayınlayarak ABD'de yaşayan destekçilerine "son adımı atın" ve "üstesinden gelin" dediği kaydedildi. Örgütün askerlere ait bilgileri ABD veri tabanlarına sızarak elde ettiğini kaydedilirken, ABD'li yetkililer veri tabanında yer alan birçok bilgilin kamuya açık olduğunu ifade etti. Kendilerini IŞİD'i Hackleme Birimi adını veren bir grup listede yer alan askerlerin IŞİD'e karşı gerçekleştirilen operasyonlara katıldıklarını bildirdi.

        İsminin açıklanmasını istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi konuyla ilgili olarak, "Konunun doğruluğunu teyit edemem ancak inceliyoruz" açıklamasını yaptı. ABD Donanması adına yapılan açıklamada, askerlere, internet üzerindeki güvenliklerini kontrol etmeleri ve gizlilik ayarlarını değiştirmeleri gerektiği uyarısında bulunulacağı ifade edildi.

        ABD ve müttefiki devletler Suriye ve Irak'ta bulunan IŞİD mevzilerini hedef alarak gerçekleştirdikleri hava saldırılarına geçtiğimiz Eylül ayında başlamıştı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ