Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Fransız devlet televizyonu France24’e konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İran ve terörist gruplar Yemen’den çekilmelidir” dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa devlet kanalı France24 Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Yemen’e, Suudi Arabistan liderliğinde bölgedeki ülkelerle başlatılan harekâtla ilgili olarak, “Suudi Arabistan’ın müdahalesini destekliyoruz. Türkiye operasyona lojistik destek verebilir” diye konuştu.

        ‘İRAN ÇEKİLMELİ’

        Husilerin, El Kaide’nin ve IŞİD’in Yemen’den çıkarılması gerektiğini savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’ın Yemen’deki faaliyetlerine son vermesini de istedi. İran’ın, Irak’ta da nüfuzunu artırmaya çalıştığına dikkat çeken Erdoğan, “İran’ın amacı Irak’ta nüfuzunu artırmaktır. İran, DAEŞ’i bölgeden atıp yerine geçmek istiyor” dedi. ABD liderliğindeki koalisyonun hava saldırılarının “İslam’la alakası olmayan bir terör örgütü” olarak nitelediği IŞİD’e karşı yeterli olmayacağını tekrarlayan Erdoğan, “DAEŞ’i yok etmek için karadan bir müdahale gerekecektir” ifadesini kullandı.

        ‘LOJİSTİK DESTEK VERİRİZ’

        Erdoğan, dün resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Vattara ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında ise operasyona destek konusunda, “Askeri konuda bir şey söylemiyorum, söylemem de doğru olmaz. Lojistik ve istihbarat konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu açıkladım” diye konuştu.

        ‘TÜRKİYE RAHATSIZ’

        Husilere destek veren İran’ın bölgeyi domine etmesinin Türkiye’yi rahatsız ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buna tahammül etmek mümkün değil... Bir taraftan DEAŞ’la uğraşılıyor, bir taraftan İran’ın oraya gönderdiği Devrim Muhafızları ile uğraşılıyor. İlginçtir, gönderdikleri elemanları oralarda özel fotoğraflar çektirmek suretiyle kendilerini ayrıca lanse ediyorlar. Çok daha tehlikelisi DEAŞ terör örgütü bir yerden çıkıyor, oraya Şia yerleşiyor. Böyle bir şey olamaz” dedi. Suriye’de de aynı şeyin olduğunu belirten Erdoğan, “300 bin insanın katili olan bir durum var. ‘Ben Müslüman’ım’ diyen bir insanın, bu katli savunmasına anlam veremem. İran’ın Yemen’den kuvvetini çekmesi lazım. Toprak bütünlüğüne saygı duyması gerek” ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ