Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Hollanda'da hayat durdu!

        Hollanda'nın başkenti Amsterdam ve çevre kentlerde yaşanan elektirik kesintisi sebebiyle hayat tam anlamıyla felce uğradı.

        Amsterdam'da bulunan Schiphol Havalimanı'ndaki uçuşların tümü geçici süreyle iptal edilir ya da başka havalimanlarına aktarılırken, şehir içindeki toplu taşıma da tamamen kesildi.

        Mirror'ın haberine göre hastane ve okul gibi binalar elektriksiz kaldı. Birçok hastane jeneratöre geçti.

        Kuzey Hollanda'da 1 milyon evi elektriksiz bırakan kesintiye elektrik hatlarında bir fazla yüklemenin sebep olduğu düşünülüyor.

        MİLLİLER DE HOLLANDA’DA

        A Milli Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri E Grubu'nda Hollanda ile oynayacağı kritik mücadele öncesi, Almanya’daki hazırlıklarını tamamlayarak dün akşam saatlerinde karayolu ile Marienfeld’den Amsterdam’a hareket etmişti. Milliler, Hollanda ile 28 Mart Cumartesi günü saat 21.45'te Amsterdam'da karşılaşacak.

        Associated Press'ten alınan bilgiye göre havaalanı daha sonra sosyal medyadan elektriğin geri geldiğini ve birikmiş uçuşların tekrar başlatılmaya çalışıldığını bildirdi. Hollandalı elektrik dağıtım şirketi de bir buçuk saat sonra bölgenin bazı kısımlarına yeniden elektrik ulaştırmaya başladığını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ