Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu 'Fırtına' Husileri durduramadı

        HT GAZETE

        Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğünde hava harekâtı sürerken, Husiler yeni bölgeleri ele geçirerek Aden'e doğru ilerliyor. Devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlerden destek alan grup, Aden'e 100 kilometre uzaklıktaki Şakra bölgesinin ve buradaki limanın yanı sıra Şebve eyaletinde Bihan bölgesini de ele geçirdi ve ülkenin 3'üncü büyük kenti Taiz yakınlarındaki Lahic'i de ele geçirmeye çok yakın. Devlet Başkanı Mansur Hadi'ye bağlı güçlerin bir silah deposunu havaya uçuran örgütün başkent Sana'da 100 yabancı öğrenciyi kaçırdığı iddia ediliyor.

        Suudi Arabistan, Aden'e sığınan tüm yabancı diplomatları donanma gemileriyle tahliye etmiş bulunuyor. Birleşmiş Milletler de Sana'daki ekiplerini tahliye ettiğini açıkladı. Harekâta destek veren ülkelerin liderleri dün Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenen Arap Birliği Zirvesi'nde buluştu.

        "BÖLGEYI İRAN KARIŞTIRIYOR"

        Suudi Arabistan Kralı Selman, yaptığı konuşmada Yemen'in "Dış müdahalelerle" istikrarsızlaştırıldığını

        savundu ve "Yemen güven ve istikrara kavuşana kadar 'Kararlılık Fırtınası' devam edecek" dedi. Kral Salman üstü kapalı olarak İran'ı "Arap ülkelerini istikrarsızlığa düşürmeye çalışan mezhepçi bölgesel güç" olarak niteledi.

        Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de benzer şekilde, "Bazı dış güçler Arap ülkelerinin içinden geçtiği zor durumu, içişlerine müdahale ya da vatandaşlarını kutuplaştırma amacıyla kullanıyor" dedi. Arap Birliği Zirvesi'nde yarın "Ortak Arap Gücü" kurulmasını öngören karar tasarısı da görüşülecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ