Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İnsana gece görüşü kazandırdılar!
        1

        HT GAZETE

        Amerikalı bir grup araştırmacı, insana ‘gece görüşü’ kazandırmayı başardı. Denek, gözbebeğine dökülen özel bir damla sayesinde karanlık ormanda birkaç saat boyunca dolaştı ve 50 metre uzaktaki kişileri tanıyabildi

        2

        ABD’nin California Eyaleti’nde faaliyet gösteren Science for the Masses isimli bağımsız bir bilim kuruluşu, insana karanlıkta görme yeteneği kazandıran bir göz damlası geliştirdiklerini açıkladı.

        3

        Gece görüşü solüsyonunun içinde, bazı yosunlar ve denizin derinliklerinde bulunan balıkların gözünden alınan Chlorin e6 adlı sıvı bulunuyor. Bu maddenin yapısında ışık yoğunluğunu artıran bileşenler yer alıyor.

        4

        Araştırmacılar, California’da Gabriel Licina isimli denek üzerinde yaptıkları deney dokümanını internetten yayınladı. Licina’nın gözüne damlatılan damlanın etkisini birkaç saat içinde gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, “Licina’nın gece görüş mesafesi yaklaşık 50 metre kadardı ve 3 farklı deneye tabii tutuldu.

        5

        Kendisine uzak mesafeden hafıza testi, normal uzaklıktan çeşitli arka planlarda hafıza testi ve son olarak da hareketli objeleri tanıma testi uygulandı. Licina, birkaç saat boyunca karanlık bir ormanda 50 metre uzaktaki kişileri tanıyabildi.

        6

        Ayrıca deneyin ardından gözü ışığa duyarlı hale gelince gözüne siyah kontak lens takıldı” denildi.