Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Tunus 'Terörü yeneceğiz' dedi

        HT GAZETE

        Tunus'ta Bardo Müzesi'ne 18 Mart Çarşamba günü IŞİD'e bağlı Ukbe Bin Nafi Tugayı tarafından düzenlenen ve 20'si turist, 1'i güvenlik görevlisi, 2'si saldırgan toplam 23 kişinin öldüğü saldırının ardından, Tunus halkı terörü protesto için yürüdü. Yürüyüşe katılan binlerce Tunuslu, hep bir ağızdan "Özgür Tunus, terörü yenecek" dedi.

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Cezayir Başbakanı Abdulmelik Sellal, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçinin yer aldığı yürüyüşte, Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş temsil etti. Terörle mücadelede desteklerinden dolayı yürüyüşe katılan davetlilere teşekkür eden Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi, bu esnasında devlet başkanlarının ismini zikrederken Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yerine, 1996 yılında hayatını kaybeden eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın ismini andı. Sibsi, daha sonra Hollande'dan özür diledi.

        Yürüyüşün sonunda, saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin bulunduğu anıtın açılışı yapıldı. Yürüyüş, hafızların müzede okuduğu Kuran-ı Kerim'in ardından sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ