Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD'de hız treni durdu, yolcular yürüyerek aşağı indi!

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        ABD'nin New York Eyaleti'ndeki Coney Island'da Siklon (The Cyclone) adındaki meşhur ahşap lunapark hız treni, daha sezonun açılış gününden takıldı.

        Luna Park adlı lunaparktaki hız treni, ilk büyük yokuşunun tepelerinde takılınca, trene binmiş on iki civarı kişinin rayların üzerinden aşağı yürümesine yardım edildi.

        Takılıp kalan trendekilerden biri, Siklon'a 1.000'den fazla kez binmiş olan ve Bay Siklon olarak tanınan Eric Napp'ti. "Kasabanın başkanı gelip açılışı yaptı ve önce onur konukları bindi. Her şey yolundaydı. Sonra halka açıldı ve bizim bindiğimiz sefer kemer biraz kayınca treni kapattılar. Kilitler duruyordu, o yüzden tren aşağı kaymadı. Personel gelip bizi güvenli bir şekilde aşağı indirdi" dedi.

        Ancak bu aksaklıktan ürkenler de oldu: Binenlerden biri "çok korkunçtu, en tepedeydik ve her şey dönüyordu. Ne yapacağımı bilemedim" diye konuştu. Bir başkası da "Hayatımda yaptığım en korkunç şeydi. Tuğlalar aşağı inerken üzerine basınca kırılacak gibi duruyordu" diye anlattı.

        Treni işleten Luna Park, sosyal medya hesabından kimsenin incinmediğini yazdı.

        Açıklamada, "Münferit bir olaydı ve hızlıca çözümü bulunuyor" ve "Trene binenler güvenlik alıştırmalarımıza uygulanarak güvenli bir şekilde indirildi ve treni bedavaya kullanabilecek" diye yazıldı.

        Huffington Post'ta yer alan habere göre trenin, lunaparkın açık olacağı cumartesi günü yeniden kullanıma girmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ