Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim beyannamesi açıklaması: Muhalefet gönderirse memnuniyetle yardımcı olurum

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Slovenya Cumhurbaşkanı BoturPahor gerçekleştirdikleri basına kapalı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan "Slovenya'yı en son başbakan olarak ziyaret etmiştim. Dostum Bahor'la üst düzey ziyaretler giderek artıyor. Üst düzey bu ziyaretler iki ülke arasında siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştiğini göstermektedir" dedi.

        Slovenya ile ekonomik ilişkiler: "Slovenya ile olan 1 milyar dolar olan ekonomik hacmi yeterli bulmuyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi noktasındaki kararlılığımızı liderler olarak ortaya koyduk. Bunları daha geniş bir şekilde müzakere etme fırsatımız oldu. Bu anlaşmaların daha da artması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte özellikle bakanlarımız milletvekillerimizin devreye girerek sürecin hızlandırılmasını diliyoruz." dedi ve ekledi "THY seferlerini haftalık 10 sefere çıkarma noktasında da adımlar atacağız."

        YABANCI SAVAŞÇILARLA MÜCADELE

        Türkiye'nin civar bölgedeki güvenliğine ilişkin sorulan soruya Erdoğan "Terör lokal bir konu değildir. Uluslararası bir konudur. Şu anda bizim ülkemize giriş yasağı koyduğumuz 12 bin 500 kişilik liste söz konusu. Yakalayıp ülkesine gönderdiğimiz sayı ise 1250 civarındadır. Tabii bunların isimleri gösterilmesi gerekir ki biz de bunlara müdahale etme şansını elde edelim. Aksi takdirde bizim gelen her turisti paketleyip göndermemiz lazım. Bu da insan hakları açısından yanlış bir şey." DAİŞ ile işbirliğinin söylenmesi Türkiye'ye saygısızlık. O yüzden de DAİŞ diyoruz." yanıtını verdi.

        BAŞKANLIK SİSTEMİ

        Erdoğan'ın AK Parti seçim bildirgesini okuduğuna dair tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim 'seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı. Sayın başbakan, başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, başkanlık bölümüyle ilgili bölümü kendisinin yazdığını, yazacağını söyledi. Ben de düşüncelerimi paylaştım. Muhalefet seçim beyannamelerini gönderirlerse kendilerine yardımcı olurum. Başkanlık sistemine onlar karşılar. Demek ki burada bir kabul söz konusudur. Ben ülkemde 40 yıl siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi. Bu tür beyannameler gelirse onlara yardım etmekten memnuniyet duyarım. Tecrübelerimi kendileriyle paylaşmış olurum dedi." ifadelerini kullandı.

        YEMEN'DE KOALİSYON

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Yemen'deki koalisyona ilişkin "Yemen'deki olayın İran nükleer çalışmalarla ilgili olduğunu kabul etmek mümkün değil. Yemen'in toprak bütünlüğüne saldırı var ve lojistik destek verebileceğimizi söyledik, hala ayı noktadayız" açıklamasını yaptı.

        ONUR YEMEĞİNE KATILDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Slovenya'nın Başkenti Ljubljana'da Slovenya Cumhurbaşkanı Botur Pahor'un onuruna verdiği yemeğe katıldı. Yemeğe Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Pahor'un eşi Tanja Pecar da katıldı.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SLOVAKYA'DA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya'daki temaslarını tamamlayarak, ziyaretinin ikinci durağı Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya hareket etti.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Slovakya'da kendisini karşılayanlara hitap etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

        Sevgili kardeşlerim gecenin bu saatinde bu soğuğa rağmen sizler burayı ısıttınız. Şu anda gönüllerinizin sıcaklığını hissediyorum. 3 günlük bir seyahatteyiz ve önce Bratislava'daki seyahatini bugün hamdolsun bitirdik. Görüşmelerimizi yaptık yarın da inşallah Slovakya'da gerek Cumhurbaşkanı Başbakan Ulusal Meclis Başkanı hep birlikte onlarla görüşmelerimizi yapacağız. Sizlerle de inşallah toplantımızı yapacağız.

        "AVRUPA'DA İKİ KEZ SİZLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

        Avrupada iki kez sizlerle bir araya geleceğiz. Umuyorum ki ona da hazırsınız. İnşallah o toplantılarımız çok daha farklı olacak. Bu sürecin içerisindeyiz ve bunun ne olduğunu anlıyor çok iyi biliyorsunuz. Umuyorum ki artık Türkiye bir dönüşümün değişimin içerisinde. Artık bize şu anda giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek şunu bilmenizi istiyorum ki yeni bir idari yapılanma sistemidir.

        "2023'ÜN BUNLAR AYAK SESLERİDİR"

        Bildiğiniz gibi Başbakanımız ile bu konuyla ilgili yapılan hazırlıkları açıkladı. Hükümetimiz bu konuya yönelik adımları atmış bulunuyor. Ama burada bir şey var. Fikirdaşlık. 1 ya 400 ki onunla parlamentoda bu işi çözmek. İkincisi halka gitmek. Bunu hazırlamak için de durmak yok yola devam. Bunu halletmemiz lazım. Çok koşacak çok çalışacağız. İşte geçen hafta Karabük'teydik. Artık 7 Haziran'ı halkımız zor çekiyor. Şu anda avrupa da zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm değişim farklı. 2023'ün bunlar ayak sesleridir diyoruz. Milli gelirimizi 1'e 3 katladık ama bu bize yeterli değil. Artık milyon dolarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım. 2-3-4 trilyon dolar bunları yakalayacağız. Yapmamız gereken daha çok çalışmak.

        "MESELE ÜLKEYİ BÖLMEK"

        Türkiye'nin kürt sorunu artık yoktur. Biz ret, inkar, asimilasyon politikalarını ayağımızın altına aldık biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Türk kardeşiminde, Kürt kardeşimin de Arnavut'un da Boşnak'ın da sorunu vardır. Mesele ülkemizi bölmenin gayreti içindeler. Biz bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, iri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Hani Rabia diyoruz ya bu işte.

        "OY HAKKINIZI KULLANIN"

        Artık 67 gün kaldı. Geçen seçimde avrupada oy kullananların oranı yüzde 25 civarındaydı. Bunu artık istemiyor bunu arttırmamız lazım. Öyleyse bütün kardeşlerim ne yapacaksanız yapacaksınız sandık bizim namusumuzdur diyip oyunuzu kullanacaksınız. Gidip büyükelçiliklerimizde, başkonsolosluklarımızda gidip oylarımızı kullanacağız. Biz iş ürettik hala da üretmeye devam ediyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ