Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Türkiye'de yaşanan elektrik kesintisi ve savcı rehin alınması dış basında yer aldı
        1

        Türkiye'de hayatı kısa bir süre tamamen felce uğratan elektrik kesintisi, Balyoz davasında savcının flaş mütalaası, iki ünlü futbolcunun babasını kaybetmesi, Başbakan'dan emekliye zam açıklaması, flaş büyüme rakamları ve Berkin Elvan savcısının rehin alınması. Bu baş döndüren haber trafiği arasında iki tanesi var ki dünya medyası da bu haberlere odaklandı.

        2

        Reuters da, Türkiye'nin birçok ilinde bugün sabah saatlerinde elektrik kesintisi yaşandığını belirtti. Haberde başkent Ankara ile İstanbul dahil birçok ilin kesintiden etkilendiği, metro ve trenlerin saatlerce çalışmadığı ifade edildi.

        3

        Associated Press elektrik kesintisi haberini, "Yetkililer, Türkiye'nin elektrik iletim hattında yaşanan bir sorunun, İstanbul ve Başkent Ankara dahil bazı şehirlerde elektrik kesintisine neden olduğunu söylüyor. Son yıllarda Türkiye'de yaşanan en büyük kesinti." ifadesiyle duyurdu.

        4

        Amerikan Washington Post gazetesi de internet sayfasında Türkiye'deki elektrik kesintisini haberleştirdi. Haberde, Türkiye'nin birçok bölgesini vuran elektrik kesintisinden toplu taşıma araçlarının olumsuz etkilendiği belirtildi. Kesinti sonrası karayolu trafiğini polislerin düzenlemek zorunda kaldığı ve asansörlerde mahsur kalan birçok kişinin de itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı vurgulandı.

        5

        AFP Türkiye'deki elektrik kesintisi haberini, "Büyük çaptaki elektrik kesintisi, Türkiye'nin büyük bölümünde kaosa yol açtı; İstanbul ve Başkent Ankara'da metrolar durdu" bilgisiyle paylaştı.

        6

        Amerikan CNN televizyonu da, Türkiye genelindeki elektrik kesintilerinin hava trafiğinin kontrolünde sorunlara neden olduğunu duyurdu. Haberde, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın "siber saldırı" olasılığından bahsettiği de ifade edildi.

        7

        Tükiye'de yaşanan rehine olayı da dış basında yer aldı. SKY News haberi "Savcı silahlı kişiler tarafından Türk adliyesinde rehin alındı" başlığıyla verdi. "Silahlı bir grup, İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’ı başına silah dayararak rehin aldı." Skynews, haberinde rehinenin sosyal medyada paylaşılan fotoğrafını haberinde yayınlamayacağına karar verdiğini yazdı.

        8

        Daily Mail: Savcı rehine alındıktan sonra özel harekat timi İstanbul Adliyesi'ne giriyor

        9

        Independent: Militanlar, adliye binasında savcıyı rehin aldı

        10

        Reuters "Aşırı solcu bir Türk örgütün İstanbullu bir savcıyı rehin alıp, internet sitesinden savcıyı öldürme tehdidinde bulunması üzerine özel kuvvetler adliyeye girdi ve bina boşaltıldı. Savcı, protestolar sırasında yaralanan ergenlik yaşında bir çocuğun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürütüyor."

        11

        Associated Press "Türk haber ajansları, yasa dışı bir örgütün üyelerinin İstanbul’daki bir adliye sarayında bir başsavcıyı kendi ofisinde rehin aldı"

        12

        Washington Post "Türk savcı odasında rehin alındı"

        "Türk Marksist Örgüt DHKP-C’nin yayınladığı fotoğrafta Gezi Parkı eylemlerinde başından vurulan gencin davasına bakan savcıyı rehin aldıkları görülüyor. Grup, yayınladıkları talebin yerine getirilmesi için saat verdi. Grup ayrıca, Berkin Elvan protestosuna katılanlar hakkındaki cezaların düşürülmesini talep etti" bilgisiyle paylaştı.

        13

        Telegraph "Berkin Elvan davasına bakan savcı rehin alındı"

        "Gezi parkı eylemleri sırasında başından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın davasına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Kiraz’ın Devrimci Halk Kurtuluş Örgütü üyesi oldukları iddia edilen kişiler tarafından rehin alındığı bildirilirken grup savcının başına silah dayalı bir fotoğraf yayınladı" ifadesiyle yayınladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ