Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam şehit savcının ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını söyledi.

        HABERTURK.COM

        Romanya'da ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam şehit savcının ailesine taziye ziyaretinde bulunacağını söyledi.

        Erdoğan, “Kendisini canice şehit ettiler. Kendileri de güvenlik güçlerimiz tarafından bunun bedelini ağır ödediler. Bu akşam taziye ziyaretinde bulunacağım” dedi.

        "BU KADAR BASİT DEĞİL"

        Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

        Ak Parti'nin Kartal İlçe teşkilatına bu terör örgütünün yaptığı saldırıyı da çözüm sürecine yönelik tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların tavrı olarak görüyorum. Demokrasi bu tür saldırılarla pes edecek kadar basit değil.Demokrasiye inanların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durmaları şarttır diye inanıyorum.

        “BU GÖRÜNTÜLERİ YAYINLAYINCA NE KAZANACAKSINIZ”

        Her an endişe ile yaşarsınız tedbir alırsınız. Çözüm süreci ortada ve istismarların farklı şekilde olduğunu görüyoruz. Terör örgütünün vahşetlerdeki caniliği, alçaklığı ve bunlar üzerinden siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı... Bu konuda siyasi partiler bugün bir milli yaklaşım ortaya koymazsa ne zaman milli duruş ortaya koyacaklar. Bu çok önemli. Bu, çok çok önemli. Asıl bunun üzerinde durulması gerekir.Bakıyorsunuz ilk andan itibaren medya kuruluşları dahi bunlarla el ele veriyor. Bu görüntüleri yayınlayınca ne kazanacaksınız? Yasaklar gelmemiş olsa bunları gün boyu yayınlamaya devam edecekler.

        “BU ANLAYIŞ İNSANİ DEĞİLDİR”

        Bu anlayış insani değildir. DEAŞ’a konuşanlar, El-Kaide’ye konuşanlar bunlarla aynı.Bir siyasi partinin ilçe teşkilatını basıyorlar. Hani bunlar siyaset yapacaklardı, silah bırakacaklardı. Bunlar dürüst olmadılar. Bu olaylar ciddi ders olur diye düşünüyorum.

        'DÖNÜNCE DAR KAPSAMLI ZİRVE YAPACAĞIZ'

        Çözüm süreci ortada, istismarların farklı bir şekilde gündeme geldiğini görüyoruz. Bu malum terör örgütü yeni değil. Bunların da değerlendirmesini yapacağız. Bir şey çok çok önemli. Terör örgütünün bu caniliği, alçaklığı bunlar üzerinden siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı... Bu konuda siyasi partiler bugün milli bir yaklaşım koymazsa, ne zaman bir milli duruş ortaya koyacaklar. Daha ilk andan itibaren medya kuruluşları bunlarla el ele vererek, oradaki görüntüleri yayınlama gayreti içinde oluyorlar. Bu görüntüleri vererek ne kazanacaksınız? Bazı yasaklar gelmezse, bunları gün boyu yayınlama devam edecekler. Bu anlayış insani değil. Bir yanda El Kaide'yle, DEAŞ'la konuşanların ne farkı var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ