Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland savcını şehit olduğu saldırıyı kınadı

        Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın terör saldırısıyla İstanbul Adliyesi'nde görevi başında şehit edilmesini kınadı.

        Jagland, yaptığı yazılı açıklamada, "İstanbul'daki bir adliyeye dün düzenlenen terörist saldırıyı güçlü bir biçimde kınıyorum" ifadelerini kullandı.

        Türk halkına ve saldırıda hayatını kaybeden Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine taziyelerini ileten Jagland, şunları kaydetti : "Savcı Kiraz ve iki saldırganın öldüğü dünkü rehin alma krizi Türkiye ve birçok Avrupa ülkesinin bugün büyük bir aşırıcılık tehdidi altında olduğunu kanıtlamaktadır. Siyasi veya dini aşırıcılar demokratik toplumlarımızı istikrarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar. Terörizmle ve terörizmin amaçlarıyla mücadelede birlik olmalıyız."

        Terörizmle mücadele ederken insan haklarına ve hukuka saygılı olunması gerektiğine de işaret eden Jagland, Avrupa Konseyi üyelerinin aşırıcılıkla ve terörizmle savaş konusunda halihazırda işbirliği yaptığını ve bu işbirliğinin yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ