Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Yemen'de çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor

        HT GAZETE

        Yemen'de Suudi Arabistan önderliğinde koalisyon uçakları, Husi mevzilerini vurmayı sürdürürken, ABD operasyona 2 amfibi taarruz gemisiyle destek veriyor. ABD Komuta Merkezi'nden (CENTCOM) yapılan açıklamada, Kızıldeniz'de bulunan USS Iwo Jima ve USS Fort McHenry anfibi taarruz gemilerinin, "Yemen'deki duruma yanıt vermeye hazır" bekletildiği belirtildi. Amfibi taarruz gemileri, yaklaşık bin asker ile çıkarma yapabiliyor.

        ABD'nin donanma desteği kararı, koalisyonun hava saldırılarına rağmen Husilerin Aden'e saldırılarının devam etmesi üzerine geldi.

        Aden'e doğru ilerleyen Husi militanları ile Devlet Başkanı Abdurrabu Mansur Hadi destekçisi "Güney Hareketi'' güçleri arasında dün de çatışmalar yaşandı. Husilere ait bir personel taşıyıcı hasar gördü.

        UNICEF, Yemen'deki çatışmalarda geçen hafta 63 çocuğun öldüğünü, 30'unun ise yaralandığını duyurdu.

        MANDIRADA 35 İŞÇİ ÖLDÜ

        Suudi Arabistan liderliğinde 7 gecedir gerçekleştirilen hava saldırılarında bir mandıradaki 35 işçi hayatını kaybetti. Kızıldeniz kıyısındaki El Hudeyde liman kentindeki mandıradaki kayıplar, hava saldırıları sırasında en çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği olay oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ