Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Avustralya’nın Canberra kentinde bir okulda, otistik öğrenciye sınıfta ‘kafes’e benzer bölüm yapılması, tepkiye yol açtı

        HT GAZETE

        Avustralya’nın Canberra kentinde bir okulda, otistik bir öğrenci için sınıfta ‘kafes’e benzeyen ayrı bölüm yapıldığının ortaya çıkması, büyük tepkiye yol açtı. Avustralya Başkent Bölgesi Eyaleti Eğitim Bakanı Joy Burch, okul müdürünün görevden alındığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Tesadüf eseri Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde konuyla ilgili açıklamayı yapan Burch, “Olaydan okuldaki bazı velilerin şikâyetleri üzerine geçen hafta haberdar olduk. Yaşadığım düş kırıklığını ve dehşeti ifade edecek sözcük bulamıyorum” dedi. Bir veli ise “Kimse, bir kafese kilitlenmemeli. Bunlar suçlu değil, yardıma ihtiyacı olan çocuklar. Otistik bir çocuğun bu şekilde kafese kapatılmasını kabul edemiyorum” ifadesini kullandı.

        TEPKİ ÜZERİNE KALDIRILDI

        Yerel basın, adı açıklanmayan 10 yaşındaki erkek çocuk için 10 Mart’ta sınıfta 2 metre yüksekliğinde ve 2 metre genişliğinde metal parmaklıktan bir bölüm yapıldığını yazdı. Bölümün bazı velilerin tepkisi üzerine 27 Mart’ta kaldırıldığı belirtildi. Okul yetkilileri, bölümün, davranış yönetim tekniği çerçevesinde, dersten uzaklaşmak istediğinde çocuğun kullanması için yapıldığını ileri sürdü. Bazı eğitimciler de otistik ya da davranış bozukluğu olan çocukların öfkelendiklerinde sakinleşmeleri için bu tür “sessiz yerlerden” yararlanabileceğini savundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ