Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Yemen'e insani yardım ulaştırılabilmesi için ateşkes talebi

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Rusya ve Kızıl Haç, 10 gündür süren ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan Suudi Arabistan güdümlü hava saldırılarının ve çatışmanın ardından insani yardımın ulaştırılabilmesi adına Yemen'de geçici olarak askeri ateşkes yapılmasını öne sürdü.

        Reuters'ın haberine göre Rusya, Birleşmiş Milletler'e sunduğu karar taslağında hava saldırılarının yabancı sivillerin ve diplomatların ülkeden çıkışına izin vermek üzere durdurulmasını ve insani yardımın hızlı ve engelsiz geçişinin sağlanmasını talep etti.

        Uluslararası Kızıl Haç Komitesi gönderdiği üç posta yardımın hâlâ bloke edilmekte olduğunu söyleyerek hayat kurtarıcı tıbbi yardımın ulaştırılabilmesi için çatışmalara bir an evvel ara verilmesi yönünde çağrı yaptı.

        Uluslararası yardım kuruluşunun açıklamasında "Yardımın, bir haftadır süren yoğun hava saldırıları ve ülke çapında kara muharebelerinden ötürü mahsur kalmış insanlara ulaşabilmesi için tüm hava, kara ve deniz yolları en azından 24 saatliğine derhal açılmalıdır" dendi.

        Birleşmiş Milletler Yemen'de son iki haftada 500'den fazla kişinin hayatını yitirdiğini ve neredeyse 1700 kişinin yaralandığını açıkladı. Aden şehrinin sakinlerinin verdiği bilgiye göre güneydeki liman şehrinin bazı kısımlarında iki gündür su ve elektrik yok.

        Çatışmalarda bir duraklama gözlenmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ