Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'de bir kadın annesinin rahmini aldırmasından dolayı kardeşlerine hamile kalmayı kabul ettiği ortaya çıktı

        İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Ellen Bown isimli bir kadının, sağlık nedenleriyle 30’lu yaşlarında rahmini aldırmak zorunda kalan annesi Jenny Dias’ın yeni kocasından çocuk sahibi olabilmesi için “kardeşlerine” hamile kalmayı kabul ettiği ortaya çıktı.

        Kendi yumurtası üvey babası Tony’nin spermleri ile döllenen genç kadın, Alex ve Ruth adını verdikleri sağlıklı ikiz bebekler dünyaya getirdi.

        Şu anda 12 yaşında olan “kardeşlerinin” aynı zamanda biyolojik annesi olan genç kadın, bebeklerin doğar doğmaz annesi Jenny ve üvey babası Tony tarafından yasal olarak evlat edinildiğini ve hayatları boyunca onlarla birlikte yaşadığını söyledi.

        İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan Jenny Dias, çocuklardan dünyaya nasıl geldiklerini hiçbir zaman saklamadıklarını söyledi.

        Şu anda 65 yaşında olan Dias, “İkizler bana anne, Tony’e ise baba diye hitap ediyor. Ellen’in onları dünyaya getirdiğini bildikleri için çocuklukları boyunca ona ‘Karın-anne’ diye hitap ettiler. Şimdi ise ona sadece Ellen diyorlar. O çocuklar için ikinci bir anne” dedi.

        Ellen’in 17 yaşında Maddy isimli bir kızı da olduğunu belirten Dias, “Annesi hamile kaldığında Maddy sadece beş yaşındaydı ancak ona durumu anlatmıştık. Annesinin karnındaki bebeğin anneanne ve dedesine ait olduğunu, doğduğunda onlarla birlikte yaşayacağını biliyordu” dedi.

        İkizler Alex ve Ruth, soy ağaçlarının biraz “karışık” olduğunun farkında olsalar da özünde “tamamen normal bir aile olduklarını” söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ