Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer THY, Andreas Lubitz iddialarını yalanladı:Görüşme gerçekleşmemiştir

        Gökhan ARTAN / HABERTÜRK

        THY konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Lufthansa PTN Uçuş Okulu, kendi okullarından mezun olan pilotlarının bulunduğunu tarafımıza iletmiş, ancak bu pilotların havayolu tecrübeleri ve tip eğitimleri bulunmadığından bu pilotlarla ilgili görüşme gerçekleşmemiştir" denildi.

        Alman Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 24 Mart'ta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüş uçaktaki 6 uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Ses kayıtları, uçağın yardımcı pilot Andreas Lubitz tarafından kasıtlı olarak düşürüldüğünü ortaya çıkarmıştı.Yıllar önce aralarında Andreas Lubitz'in de bulunduğu 80 pilot Lufthansa Uçuş Akademi'nde eğitimlerini tamamladıktan sonra Alman şirketin, pilotların THY'de görev yapmasıyla ilgili görüşmelerde bulunduğu iddiaları ortaya atıldı. THY ise bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

        THY, "Lufthansa ile Uçuş işletme Başkanlığımızın konuyla ilgili bir görüşmesi olmuştur, ancak söz konusu pilotun tarafımıza bireysel başvurusu bulunmamaktadır. Lufthansa PTN Uçuş Okulu, kendi okullarından mezun olan pilotlarının bulunduğunu tarafımıza iletmiş, ancak bu pilotların havayolu tecrübeleri ve tip eğitimleri bulunmadığından bu pilotlarla ilgili görüşme gerçekleşmemiştir.Ortaklığımız, tip eğitimi ve tecrübesi bulunmayan yabancı pilot istihdamını mümkün kılmamaktadır" açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ