Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kıbrıs'ta Rum Marulla Savaslisi ile Türk Ayşe Tekeli'nin cenazeleri karıştı

        Rum Marulla Savaslisi ile Türk Ayşe Tekeli'nin cenazeleri yer değişince Ortodoks Savaslisi Müslümanlık inancına uygun olarak toprağa verildi.

        Posta'nın haberine göre, geçtiğimiz hafta hastanede hayatını kaybeden Ayşe Tekel isimli yaşlı kadının yerine, Rum Marulla Savaslisi İskele’de toprağa verildi. Olay, Marulla Savaslisi’nin ailesinin morga giderek cenazelerini almak istemesi üzerine ortaya çıktı. Morg görevlileri Ayşe Tekeli’nin yakınlarını arayıp yanlışlığı bildirince, “Biz cenazemizi aldık, gömdük, nasıl olur” diyerek morga gitti. Morgda yatan Tekeli’yi görünce şok olan yakınları yapılan yanlışlığın farkına vardı.

        Sipahi’de yaşayan Kıbrıslı Rum Marulla Savaslisi rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Mağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıktan bir gün sonra yaşamını yitirdi. Yaslı aile gerekli formal işlemleri yerine getirdikten sonra vefat eden Marulla Savaslisi hastane morguna kaldırıldı. Aynı gün vefat eden İskeleli Ayşe Tekeli de aynı morga konuldu.

        PAPAZ SOLUĞU KAYMAKAMLIKTA ALDI

        Yaslı Rum aile Papazla birlikte dün sabah saatlerinde Mağusa Devlet Hastanesi morguna gittiklerinde tam bir şok yaşadılar. Cenaze morgda yoktu. Papaz ve müteveffanın Hollanda’da yaşayan ve apar topar cenaze için Kıbrıs’a gelen ailesi yaşlı kadını morgda bulamadı. Papaz soluğu polis ve kaymakamlıkta alınca olay kısmen açıklığa kavuştu.

        Morg görevlilerinin Ayşe Tekeli’nin ailesine Marulla’nın naşını verdikleri, ailenin de farkında olmadan Müslüman geleneğine uygun olarak cenaze töreni sonrasında İskele Kabristanlığına kendi cenazeleri yerine Marulla’yı defnettikleri ortaya çıktı. Skandalın patlak vermesi sonrasında Ayşe Tekeli’nin mezarının açılması kararı alındı.

        Cenazesi bir hafta önce gömülen Rum kadının cesedinin bugün İskele mezarlığındaki mezarından çıkarılacağı, yerine Ayşe Tekeli’nin defnedileceği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ