Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İran'dan flaş Yemen açıklaması: Önümüzdeki saatlerde operasyonun sona ermesini bekliyoruz

        İran Dışişleri Bakan YardımcısıHüseyinEmirAbdullahiyan, Suudi Arabistan öncülüğünde, Yemen'deki Husilere yönelik düzenlenen "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sona ermesi konusunda, "iyimser" olduklarını söyledi.

        İran Radyo Televizyon Kurumu'na ait haber sitesi "iribnews"e göreAbdullahiyan, başkent Tahran'da İran, İsviçre ve Suriye arasında düzenlenen dışişleri bakan yardımcıları düzeyindeki toplantı öncesinde, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yemen'deki gelişmeler, ülkemizin ilgilendiği önemli konulardan biridir. Diplomatik çabalar sonucu önümüzdeki saatlerde Yemen'e düzenlenen askeri operasyonun sona ermesi konusunda iyimseriz. Yemenli çeşitli grupların önümüzdeki saatlerde bu ülkedeki siyasi süreci güçlendirme çabaları doğrultusunda bir araya gelmelerini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        İran Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, İran, Suriye ve İsviçre'nin dışişleri bakan yardımcılarının bölgedeki krize çözüm bulmak ve terörle mücadeleyi görüşmek için başkent Tahran'da bir araya geleceği bildirilmişti.

        Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de Husi militanların kuzeydeki bazı kentler ile başkent Sana'nın ardından Aden'e yönelmesi üzerine Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetimi Arap Birliği ile uluslararası topluma müdahale çağrısında bulunmuş, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon da 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı altında Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ