Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Savaş birkaç saat içerisinde durabilir!

        İran devlet televizyonunun haberine göre, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan Tasnim Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Yemen'e düzenlenen operasyonların, ateşkesi sağlamak amaçlı çabalar sonucunda gelecek saatler içinde son bulacağı konusunda iyimser olduklarını ifade etti.

        İranlı diplomat, " Önümüzdeki saatlerde Yemen'deki çeşitli grupların müzakere masasında oturup siyasi süreci güçlendirecekleri konusunda iyimseriz " açıklamasında bulundu.

        İran, Suriye ve İsviçre Dışişleri Bakan Yardımcılarının katılımıyla Suriye konusunun ele alındığı Tahran'daki toplantıda konuşan Abdullahiyan, İran'ın Yemen konusuna büyük önem verdiğini kaydetti.

        İRAN-SURİYE-İSVİÇRE ZİRVESİ

        İran Dışişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, İran, Suriye ve İsviçre'nin dışişleri bakan yardımcılarının bölgedeki krize çözüm bulmak ve terörle mücadeleyi görüşmek için başkent Tahran'da bir araya geleceği bildirilmişti.

        Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de Husi militanların kuzeydeki bazı kentler ile başkent Sana'nın ardından Aden'e yönelmesi üzerine Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetimi Arap Birliği ile uluslararası topluma müdahale çağrısında bulunmuş, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon da 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı altında Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

        ABD SAVAŞ GEMİLERİ BÖLGEDE

        Bu sabah saatlerinde ajanslar ABD donanmasının bir uçak gemisiyle füze güdümlü bir kruvazörü Yemen yakınlarındaki sulara gönderdiğini bildirmişti.

        Donanmadan yapılan açıklamada, USS Normandy adlı füze güdümlü kruvazörün eşlik ettiği USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin pazar günü Arap Körfezi'ndeki üssünden Hürmüz Boğazı'nı geçerek Arap Denizi'ne girdiği belirtilmişti.

        Açıklamada, gemilerin, "Arap Denizi, Aden Körfezi, Bab'ül Mendep Boğazı ve Güney Kızıldeniz'de deniz güvenliği operasyonları yürütmekte olan ABD güçlerine katılacağı" kaydedilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ