Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Putin yine "soykırım" ifadesini kullandı

        Ermenistan'da 24 Nisan'da yapılacak 1915 Olayları'nın 100'üncü yıldönümü törenlerine gitmeye hazırlanan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yine 'soykırım' ifadesini kullandı. Putin etnik kaynaklı toplu katliamların haklı gerekçeleri olamayacağını söyledi.

        Moskova'da düzenlenen 'soykırımların olmadığı bir dünya' adlı programa gönderdiği mesaj, Kremlin internet sayfasında yayınlandı.

        Rusya Devlet Başkanı Putin mesajında, "24 Nisan 1915 insanlık tarihinin en korkunç ve dramatik olaylarından ve Ermeni halkının soykırımı ile ilgili kederli bir tarih" ifadelerini kullandı.

        Rusya'nın bu trajediyi kendi acısı ve sorunu olarak gördüğünü belirten Putin, 100 yıl sonra söz konusu trajedinin kurbanları önünde başlarını eğdiklerini kaydetti.

        Ancak Putin'in bu ifadeyi yıllardır kullandığını hatırlamakta fayda var. Hatta söz konusu açıklamaları Kremlin Sarayı'nın internet sayfasında bulmak mümkün...

        Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçtiğimiz gün, Moskova yönetiminin 1915'i 'soykırım' olarak 1995'te tanıdığını hatırlatmıştı. Radyo Sputnik, Ekho Moskvy ve Govorit Moskva radyolarının ortak yayınında dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Lavrov, "Biz kararımızı yıllar önce verdik. Kitlesel katliamların mağdurlarını anmamız, diğer ülkeler ile ilişkileri bozmamız gerektiği anlamına gelmiyor" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ