Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika 'Günde 5 vakit namaz...'

        Geleneksel Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Akşam Yemeği'ne katılan ABD Başkanı Barack Obama, esprileriyle katılımcıları kahkahaya boğdu. Obama Müslüman olduğu iddialarına da yaptığı bir şakayla karşılık verdi, ancak şaka Müslüman dünyasını kızdıracak türdendi...

        ABD Başkanı'nın tüm medyanın önünde sahneye çıkıp kendisi ile alay etmesi olarak bilinen Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Akşam Yemeği, medya, siyaset, sanat, eğlence ve iş dünyasından yüzlerce ünlüyü buluşturdu.

        MÜSLÜMAN OLDUĞU İDDİALARINA BÖYLE KARŞILIK VERDİ

        Obama, Müslüman olduğu yolundaki iddialara da yaptığı bir şakayla değindi.

        "ABD Başkanı olmak hiç kolay bir iş değil. Halen bozuk göçmenlik sistemimizi tamir etmek, (Kongre'ye) veto tehdidinde bulunmak, İran'la müzakere etmek zorundayım. Bunları yaparken, bir yandan da günde beş vakit namaz kılmaya zaman ayırmam gerekiyor" diye konuştu.

        Başkanlığı döneminde yaşlanarak saçlarının beyazladığını söyleyen Obama, “Artık çok yaşlı görünüyorum. John Boehner, (Temsilciler Meclisi Başkanı) Netanyahu’yu cenaze törenimde konuşması için daha şimdiden davet etti” dedi. Obama, bu sözleriyle Beyaz Saray’ın bilgisi olmadan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu, ABD Kongresi’nde konuşma yapmaya davet eden ve iki ülke ilişkilerini geren Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’e göndermede bulundu.

        ‘HILLARY ‘VAN’DA YAŞIYOR’

        Obama, Demokrat Parti’nin 2016 başkanlık yarışındaki en güçlü adayı olarak gösterilen eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile ilgili de espri yaptı. Clinton’ın, New York’tan lowa Eyaleti’ne van tipi bir araçla 15 saat süren bir kara yolculuğu yapmasına değinen Obama, “Bir arkadaşım var. Sadece birkaç hafta önce milyon dolarlar kazanıyordu. Ama şimdi Iowa’da bir van’da yaşıyor” diye konuştu.

        ‘SIRRI TAZE SEBZE VE MEYVE’

        First Lady Michelle Obama’nın dalgalı saçları ise herkes tarafından çok beğenildi. Obama, “Eşim Michelle gerçekten de çok hoş görünüyor. Ona sırrını sordum. Bana taze meyve ve sebze yediğini söyledi” ifadesini kullandı. Bu yıl 101. kez düzenlenen yemeğe emlak milyarderi Donald Trump’ın model kızı Ivanka Trump, model Irina Shayk ve aktör Bradley Cooper gibi ünlü isimler de katıldı.

        Obama’nın ‘öfkeli’ tercümanı oldu

        ÜNLÜ komedyen Keegan-Michael Key, Başkan Obama sahnede konuşurken yanına gitti ve başkanın “aslında ne demek istediğini” kızgın bir vücut diliyle anlattı. Key, böylece “Key&Peele” şovundaki “başkanın öfkeli tercümanı Luther” tiplemesini canlandırmış oldu ve davetlilere eğlenceli anlar yaşattı.

        Irina Shayk da katıldı

        DÜNYANIN en güzel kadınları arasında gösterilen Rus asıllı model Irina Shayk ise açık pembe ve satenden kıyafetiyle geceye renk kattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ