Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Çocuklara taciz belgelerini sızdıran BM yetkilisi görevinden alındı!

        BMCenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşanBMİnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Fransız askerleri hakkındaki iddialara ilişkin Fransız yetkililerin geçen yıl temmuz ayında soruşturma başlattığını söyledi.

        Çocuklarla ilgili iddiaların tiksindirici olduğunu ifade eden Colville, Fransız yetkililerin, iddiaların doğrulanması durumunda suçluların en ağır şekilde cezalandırılacağını açıklamasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

        "BMbünyesindeki ya da bağımsız barış güçleri daha önce de böyle birçok olayla anıldı" diyen Colville,BMyetkilisi Anders Kompass'ın gizli bilgileri sızdırmaktan görevinden uzaklaştırıldığını doğruladı.

        Colville,BMyetkilisi Kompass'ın görevinden uzaklaştırılmasına yönelik soruşturmanın hala devam ettiğini belirterek, "Çocuk kurbanların, tanıkların ve soruşturmayı yürütenlerin yer aldığı gizli belgeler dışarıyla paylaşıldı ve bu durum onlara zarar verebilir. Daha önceki vakalardan, kurbanların tanıkların ve soruşturmayı yürütenlerin ortadan kaybolduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.

        BMyetkilisi Anders Kompass'ın sızdırdığıBMbelgelerinde, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Fransız barış gücü askerlerinin, çocukları yiyecek ile kandırarak taciz ettiğine ilişkin bilgiler yer almıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ