Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Partisinden ihraç edilen Le Pen kızını evlatlıktan reddetti

        HT GAZETE

        Fransa’da oy oranı sürekli artan aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nde dün büyük bir kopuş yaşandı. Partinin disiplin kurulu, Ulusal Cephe’yi 43 yıl önce kuran Jean-Marie Le Pen’in (86) parti üyeliğine son verdi, “Onursal Başkanlık” unvanını geri almak süreci başlattı. Bunun üzerine Jean-Marie Le Pen, partinin genel başkanı olan kızı Marine Le Pen’i “Soyadımı taşıyor olmasından utanıyorum” sözleriyle evlatlıktan reddetti.

        Europe 1 Radyosu’na konuşan baba Le Pen “Ulusal Cephe Başkanı’nın (kızı) benim adımı taşımasından utanç duyuyorum. Umarım bir an evvel ‘cariyesiyle’ veya onun yerine Philippot ile evlenir” dedi. Le Pen’in ‘cariye’den kastının Marine Le Pen’in sevgilisi ‘Louis Aliot’ olduğu tahmin ediliyor. Le Pen’in partinin genel başkan yardımcısı olan Florian Philippot’yu zikretmesi “eşcinsel karşıtı hakaret” olarak yorumlandı. Çünkü Philippot’nun eşcinsel olduğu iddia ediliyor.

        Partinin başına 2011’de geçen Marine Le Pen, Ulusal Cephe’yi iktidara taşımak için Yahudi karşıtı imajından arındırmayı hedefliyor. Ancak partinin kurucusu olan baba Le Pen kızını eşcinseller, göçmenler, Müslümanlar ve Yahudilere taviz vermekle suçluyor. Jean-Marie Le Pen’in ilk kez 1987’de dile getirdiği, “Nazilerin Yahudileri gaz odalarına atması tarihin bir teferruatıdır” sözünü geçen ay tekrar etmesi kopuşu hızlandırmıştı.

        DEDESİ İÇİN TEYZESİNE BAŞKALDIRDI

        Ulusal Cephe’de yaşanan kriz, partideki üçüncü Le Pen olan Marion Marechal Le Pen’in de ayaklanmasına yol açtı. Le Pen’in diğer kızı Yann Le Pen’in kızı olan Marion Marechal Le Pen, bölgesel ara seçimlerde aday olacağını açıkladı. Halen Ulusal Cephe milletvekili olan Marion Marechal Le Pen, “Marine Le Pen’in (Teyzesi) tutsağı olmayacağım. Provence Alpes-Cote d’Azur’dan aday olacağım” dedi. Aynı bölgeden dedesi Jean-Marie Le Pen de aday olmak istemiş ancak parti başkanı Marine Le Pen tarafından engellenmişti.

        ULUSAL CEPHE GERİLER Mİ?

        Le Pen Ailesi’ndeki taht kavgasının partinin 2017’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini nasıl etkileyeceği merak konusu. Le Parisien Gazetesi’nin yaptığı ankete göre Ulusal Cephe üyelerinin yüzde 98’i Marine Le Pen’e olumlu bakıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ