Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dışişleri Bakanlığı Makedonya'daki olayları kınadı

        Yaşananlardan dolayı derin üzüntü duyulduğu belirtilen açıklamada "Ülkemiz, Makedonya Cumhuriyeti'nde bir süredir devam eden siyasi gerginliklerin demokratik kurallar içinde, hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde ve diyalog yoluyla çözümlenmesini ve 2001 tarihli Ohri Çerçeve Anlaşması'yla sağlanmış olan iç barışın ve etnik gruplar arası dengenin zarar görmemesini temenni etmektedir" denildi.

        Dışişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

        "21 Nisan 2015 tarihinde Makedonya Cumhuriyeti'nin Lipkova Belediyesi'ne bağlı Goşince köyünde bir karakol baskını gerçekleştiren grupla bağlantılı oldukları belirtilen silahlı kişiler ile emniyet güçleri arasında 9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Kumanova kentinde meydana gelen çatışmalarda 8 polis memurunun hayatını yitirmesi ve 40'a yakın polisin yaralanmasından derin üzüntü duymaktayız.

        Türkiye şiddetin ve terör eylemlerinin her türlüsüne ayrım yapmaksızın karşıdır ve bu tür eylemleri şiddetle kınamaktadır.

        Öte yandan ülkemiz, Makedonya Cumhuriyeti'nde bir süredir devam eden siyasi gerginliklerin demokratik kurallar içinde, hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde ve diyalog yoluyla çözümlenmesini ve 2001 tarihli Ohri Çerçeve Anlaşması'yla sağlanmış olan iç barışın ve etnik gruplar arası dengenin zarar görmemesini temenni etmektedir.

        Bu çerçevede, soydaşlarımızın da dahil olduğu Makedonya vatandaşlarının ve tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının sağduyuyla, hukuka ve demokratik ilkelere saygılı biçimde hareket edeceğine; iç huzur ve barışı bozmaya yönelik girişimlere izin vermeyeceğine inanmaktayız.

        Bu vesileyle, ülkemizin tarihten gelen köklü dostluk ve kardeşlik ilişkileri içinde bulunduğu Makedonya Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine ve Avrupa-Atlantik yönelimlerine olan güçlü desteğini sürdürdüğünü bir kez daha vurgulamak isteriz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ