Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Nikos Kotsiyas’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Yarım saat süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti

        HT GAZETE /Bahar BAKIR

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Nikos Kotsiyas’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Yarım saat süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

        Yunanistan’da Başbakan Alexis Tsipras hükümetinin kurulmasının ardından bu ülkeden Türkiye’ye ilk resmi ziyaret gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotsiyas, Ankara Palas’taki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek “Ege’de dostluk, Kıbrıs’ta çözüm” mesajını verdi. İki bakan “Ege sorununu çözmek istiyoruz” diyerek yeni güven artırıcı önlemlerin masada olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, 2015’in Kıbrıs için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Bu seneyi kaçırmayalım, 2015 iyi bir fırsat” dedi. Kotsiyas da, “Kimsenin dayatma ve baskısını istemiyoruz. Akıncı’nın seçilmesi önemli bir fırsat, Kıbrıs ruhunu barındıran bir şahsiyet” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ