Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Lüksemburg'un eşcinsel Başbakanı Xavier Bettel, uzun yıllardır birlikte olduğu hayat arkadaşı Gauthier Destenay ile evlendi

        42 yaşındaki Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel böylece eşcinsel evlilik yapan ilk AB lideri oldu. Bettel, Belçika vatandaşı, mimar Gauthier Destenay ile dünya evine girdi. Lüksemburg'daki nikah töreninde Belçika Başbakanı Charles Michel de hazır bulundu. Charles Michel, "Bir dostumun düğünü için geldim. Bu büyük anda yanlarında olmak istedim" dedi.

        Bettel ve Destenay nikahın kıyıldığı belediye başkanlığı binasına el ele ve yürüyerek geldiler. Bu sırada bina önünde bekleyen 200 kadar kişi alkışlarla çifti karşıladı. Nikahı Lüksemburg Belediye Başkanı Lydie Polfer kıydı. Xavier Bettel 2013 yılı sonunda başbakan olmadan önce Lüksemburg belediye başkanlığı görevinde bulunuyordu.

        Çiftin hafta sonu boyunca evliliğini kutlayacağı, düğüne 500 kadar kişinin davetli olduğu bildirildi.

        Bettel, Los Angeles Times'a geçen yıl verdiği bir demeçte evlilik kararını duyurmuştu. Lüksemburg başbakanı, "Evlenme teklif etti. Ben de evet dedim" sözlerini kullanmıştı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ