Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi AP Türkiye Raportörü Kati Piri: Türkiye'ye kapıyı kapatmak hiçbir zaman çözüm değil

        AP Genel Kurulu'nda 2014 yılıTürkiyeİlerleme Raporu'na ilişkin tartışma öncesi basın toplantısı düzenleyen Piri, raporun "en eleştirel, aynı zamanda en yapıcı" raporlardan biri olduğunu söyledi. Piri, "Rapor,Türkiye'yle ilişkilerde en yüksek düzeyde diyaloğu esas alıyor.Türkiye'ye kapıyı kapatmak hiçbir zaman çözüm değil" diye konuştu.

        Türkiye'nin hiçbir ülkede olmadığı kadar çok sayıda mülteci kabul etmesini takdirle karşıladıklarını dile getiren Piri, Türk hükümetinin Çözüm Süreci'nde büyük gayret gösterdiğini, bütün tarafların sürdürülebilir bir barışın devam etmesi noktasında teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

        Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve basın özgürlüğünün sağlanması konusunda endişeler bulunduğunu ifade eden Piri, İç Güvenlik Yasası'nın hukuk sistemine müdahale anlamına geldiğini savundu.

        Seçim öncesinde parti binalarına düzenlenen saldırıların çok tehlikeli olduğunu kaydeden Piri, "Saldırıların arkasında kimlerin olduğu araştırılmalıdır. Parti yöneticileri seçim sürecinde korunmalıdır" dedi.

        Piri, seçimlerde hile söylentilerine ilişkin soruya ise "Benim söylentilere göre davranmam söz konusu değil.Türkiyedaha önce özgür ve adil seçimler gerçekleştirdi. Seçimlerin yine özgür bir şekilde yapılacağını düşünüyorum" yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ