Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Berlin Büyükelçiliği önünde Ermenilere karşı bayrak nöbeti

        AralarındaBerlinTürk Cemaati, Almanya Türk Konseyi ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin de bulunduğu bazı derneklere mensup Türkler, az sayıda Ermeni'nin 1915 olayları hakkında büyükelçilik önünde yapmaya çalıştığı gösteri öncesinde bir araya geldi ve büyükelçilik önünde "bayrak nöbeti" tuttu.

        "Parlamentolar mahkeme, siyasetçiler yargıç değildir" yazılı pankartlar ve Türk bayrakları taşıyan Türkler, "Soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk" şeklinde slogan attı.

        Ermeni göstericilerin büyükelçilik yakınına geldiği sırada İstiklal Marşı okuyan Türkler, ayrıca 1974-1984 yılları arasında Ermeni terör örgütü ASALA tarafından şehit edilen 31 Türk diplomatın fotoğraflarının bulunduğu pankart açtı. Türklerin büyükelçilik binasında olduğunu gören Ermeniler kısa süre sonra bölgeden ayrıldı.

        "BU TİP OLAYLARI ARTIK TAKİP EDİYORUZ"

        Gösteri sonrasında AA muhabirinin sorularını cevaplayanBerlinTürk Cemaati İkinci Başkanı Selçuk Demirci, Ermeni göstericilere karşı yapılan eylemde birçok Türk sivil toplum kuruluşunun üyelerinin yer aldığını söyledi. Demirci, "Biz bundan sonra bu tip olayları takip ediyoruz. Bu yalanlarla ilgili yapılan konferanslar olsun, mitingler olsun, böyle protestolar olsun bunlara artık biz de tepki vereceğiz" dedi.

        Demirci, büyükelçilik önünde "Ermeniler tarafından uydurulan soykırım yalanına karşı toplandıklarını" belirterek, şöyle devam etti:

        "Biz de sesimizi çıkaralım, biz de sesimizi duyuralım diye böyle bir karşı miting düzenledik. Üç beş kişi geldiler. Bizi provoke etmek için bayrağımızın üzerinde 'soykırım' diye bir iftirayı da yazdılar. Bizi provoke etmek istediler ama sağ olsun vatandaşlarımız gerekli tepkiyi düzgün şekilde verdiler. Seslerini kestik, o okudukları yalanları duyuramadılar ve toparlanıp gittiler."

        "GÖSTERİLER TÜRKİYE'YE KARŞI EMPERYALİSTLERİN OYUNU"

        Almanya Türk Konseyi Başkanı Taciddin Yatkın ise 1915 olayları hakkındaki gösterilerde hedefin Türkiye ve Türk insanı olduğunu söyledi ve "Türkiye'nin bölgesinde güçlü ve sağlıklı bir devlet olmasını istemeyen emperyalistlerin bir oyunudur, yalandır" ifadesini kullandı.

        Yatkın, iki hafta önce parlamento önünde de bir gösteri yaptıklarını anımsatarak, "Burada da şu anda bu mitingi yaparak insanlarımızı bilgilendirme amacıyla tarihimize ve insanımıza, ülkemize ve milletimize, bayrağımıza sahip çıkma adına biz burada bulunduk. Bu bir başlangıçtır. Bundan sonrada bu benzer etkinlikler devam edecektir. Bütün insanlarımızı bu konuda hassas davranmaya ve ülkemizin ve bayrağımızın yanında yer almaya davet ediyoruz" dedi.

        "TÜRK HALKI BİLİNÇLENMELİDİR"

        BerlinAtatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Öncel de yurttaşların elçilik önüne gelerek Ermeni göstericilere karşı bu eylemi yapmasının sevindirici olduğunu söyledi.

        Türk halkının 1915 olayları hakkında bilinçlendirilmesi gerektiğini ve özellikle bu konu hakkında ilgisinin ve bilgisinin artırılması gerektiğini belirten Öncel, "Yurttaşlarımızı bilinçlendirerek burada önemli bir şey yapmamız lazım, önemli bir barikat kurmamız lazım. Bu barikatlardan bir tanesi bugün de gerçekleşti. TürkBüyükelçiliği'nin önünde Türkiye vatandaşları bunu yapacaklarını her zaman ifade ettiler ve bugünde bunu gerçekleştirmiş oldular.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ