Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik 'Bangladeşli göçmenler yardım için Rohingyalı müslüman gibi davranıyor’

        MYANMAR ordusu, biri 200 mülteciyi taşıyan, diğerinde ise sadece 17 tayfa ile 2 çevirmenin bulunduğu açık denizde yol almaya çalışan 2 tekneyi kurtardıklarını açıkladı. Yapılan sorgulamalarda teknelerin Bangladeş’in Chittagong ve Kuzey Dhaka bölgelerinden alınan göçmenleri Tayland’a taşıdığının anlaşıldığı belirtildi.

        TALIMAT VERILMIŞ

        Myanmarlı General Min Aung Hlaing, yapılan sorgulamada Bangladeşli göçmenlere Birleşmiş Milletler tarafından destek almaları için Rohingyalı Müslüman taklidi yapmaları talimatı verildiğinin anlaşıldığını ifade etti. Myanmar Sözcüsü Ye Htut da geçtiğimiz ay BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin, Rohingyalı Müslümanları öncelikle yardım edilmesi gereken ırklar arasında gösterdiği kararını hatırlattı.

        BM MEMNUNİYETİNİ BELİRTTİ

        BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Mülteci Ajansı, Myanmar’ın kabul ettiği mültecilerden ötürü memnuniyetini açıkladı. Hiçbir ülke tarafından kabul edilmeyen 2 bin kişilik göçmen grubunu taşıyan teknelerin ise hâlâ Bengal Körfezi’nde seyretmekte olduğunu belirten ajans, bunun bir başlangıç olmasını umut ettiklerini kaydetti. Myanmar’ın Rakhine Eyaleti’nde yaşayan ve sayıları 800 bini bulan Rohingyalı Müslümanlar, Budist çoğunluk tarafından ülkede istenmedikleri için karşılaştıkları ırkçı baskılar sonucu ülkeyi terk ediyor. Şimdiye kadar 140 bin Rohingyalı Müslüman’ın kaçakçılara ödeme yaparak ülkeyi terk ettiği, binlercesinin ise açık denizlerde kaybolduğu ifade ediliyor. Binlerce Rohingya Müslüman’ı ve Bangladeşli göçmen, ülkelerindeki yoksulluk ve zor yaşam koşullarından kaçmak için Endonezya, Tayland ve Malezya’ya göç etmeye çalışıyor.

        HT GAZETE

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ