Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Asker eşine çocuk istismarından üç yıl hapis

        Mahkeme, garnizonda tanıştığı çocukla seks yaptığında 25 yaşında olan Salisbury hakkında verilen ertelenmiş iki yıllık hapis cezasını “hafif” bularak bozdu ve genç kadının cezaevine girmesine hükmetti. Salisbury sivil olmasına karşın askeri mahkemede yargılandı.

        İngiliz yasalarına göre; muvazzaf askerlerin aileleri de askeri düzenlemelere tabi... Guardian’ın haberinde, askerlerin çocuklarına okula gidip gelirken eşlik eden kadın, o dönemde 14 yaşında olan çocuğa sosyal medyadan mesajlar gönderdi. 2013 yılında üç haftalık bir süre boyunca birlikte olduklarını itiraf eden Salisbury, kararı duyunca gözyaşları içinde mahkeme salonundan çıktı.

        The Mirror’da yer alan habere göre; kadın, eşi evde yokken çocukla dört kez korunmasız ilişkiye girdi. Kararı açıklayan Yargıç Sir Brian Leveson, genç kadının psikolojik muayenesinde “pedofil” ya da “cinsel tercihlerinde bir bozukluk” olduğuna dair bir bulguya rastlanmamasına karşın, daha önce de 17 yaşında bir çocukla birliktelik yaşadığını ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ