Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Sovyet hayaliyle Rusyayı yıkıyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Rusya’ya uygulanan yaptırımlara devam edilmesi kararının alındığı G7 Zirvesi’nin kapanışında konuşan ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ağır şekilde eleştirdi. Putin’in “Sovyet imparatorluğunun şanını” yeniden yaratmak amacıyla ülkenin ekonomik anlamda içine düştüğü darboğazı hiçe saydığını belirten Obama, Rusya’nın son dönemde yalnızlaşmasının tüm sorumluluğunun da Putin’e ait olduğunu söyledi.

        Obama ayrıca Kırım’ın ilhakına da değinerek Putin’in Rusya’yı daha büyük hale getirmek için diğer ülkelerin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tehdit etmeye ihtiyacı olmadığını sözlerine ekledi.

        DAHA DA SERTLEŞECEK

        Rusya’nın Ukrayna’da “saldırgan davranış”ını sürdürmesi durumunda “ilave adımlar” atılacağı konusunda da uyarıda bulunan Obama, Rusya’ya karşı daha sert olunması için çağrıda bulundu. Almanya’nın ev sahipliğinde Krün şehrindeki Elmau Sarayı’nda düzenlenen G7 Zirvesi’nde agresif tutumu nedeniyle sanayileşmiş ülkeler zirvesinden çıkarılan Rusya’ya uygulanan yaptırımların, Rusya, Minsk Anlaşması’nda doğan zorunluluklarını yerine getirmediği sürece devam etmesine karar verilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ