Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Afrika Birliği'ne kadına karşı şiddeti durdurma çağrısı

        ABD’li oyuncu Jolie, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg kentindeki Sandton Uluslararası Sergi Sarayı'nda, Afrika Birliği Komisyon Başkanı Nkosazana Dlamini Zuma'nın yanı sıra İngiltere Eski Dışişleri Bakanı William Hague ve Zainab Bangura'nın katılımıyla düzenlenen "Barış, Güvenlik ve Kadın" başlıklı panelde, kadına karşı uygulanan cinsel taciz ve şiddet üzerine konuştu.

        İnsani değerlerini kaybedenlerin kadınlara ve çocuklara cinsel şiddet uyguladığına dikkat çeken Jolie, cinsel şiddet ve tecavüzün aynı şekilde değerlendirmesi gerektiğini, ikisinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

        Salonda bulunan 200'den fazla Afrikalı lider ve diplomata, Afrikalı milletlere kadına karşı şiddette birlik olma çağrısında bulunan Jolie, "Sorun sadece Afrika meselesi değildir, genel bir sorundur ancak bundan en çok muzdarip olan Afrika milletleridir" dedi.

        Kadına yönelik şiddete duyarlılığın arttığına ancak yetersiz olduğuna da vurgu yaparak, silahlı gruplarca kadına karşı yapılan cinsel şiddete dikkati çeken Jolie, Afrikalı liderlere "Toplumu değiştirmek, daha iyiye götürmek sizlerin elinizde, insanınız için daha iyi bir gelecek inşa edin" çağrısında bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ