Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Obama hakkındaki en müthiş iddia

        Yurtsever Obama'nın bilgilerini dikkatle inceleyenlerin, isminin başındaki "AKA" sözcüğünü görebileceklerini ifade ederken "AKA" sözcüğünün reis, büyük gibi anlamlara denk gelen Türkçe bir sözcük olduğunu belirtti. AKA sözcüğünün Türkiye'de AGA olarak kullanıldığına dikkat çeken Yurtsever,

        "Barack Obama'nın ismi babasının kimliğinin tekrarıdır. Ve onun köken bilgileri dedesi Hüseyin Onyango Obama ve daha büyük dedelerine dayanır" dedi.

        "TÜRK ASILLI OLMA DURUMU VAR"

        Yurtsever, "Kenya'da hayatını sürdüren Hüseyin Onyango, gençliğinde Hristiyan misyonerlere aşçı olarak hizmet etti. Ama İslam inancına bağlı olarak aile düzenini kurdu. Onun da baba ve dedesi Osmanlı'ya bağlı Türk kimliği taşıyan insanlardı. Özetle Obama aşiretinin, kültürel kimliğinde Türk asıllı olma durumu da vardır" diye konuştu.

        Hüseyin Onyango Obama'nın atalarının, Osmanlı'ya bağlı Güney Sudan'daki "Türkiye" vilayetinin yurttaşları olduğunu söyleyen Yurtsever, "ABD istihbaratının Güney Sudan ve Victorya Gölü'ne kadar olan Kenya topraklarının tarihi gelişimi üzerine hazırlamış olduğu ve Kongre Kütüphanesi arşivinde bulunan rapora göre, Osmanlı'ya bağlı Mısır'daki Mehmet Ali Paşa yönetimi 1821-1884 yılları arasında Sudan ve Kenya'yı da içine alan bölgeyi 'Vilayet-i Türkiye' olarak isimlendirmişti" dedi.

        Yurtsever, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgede 1885 yılında İngiliz sömürge yönetimi kuruluncaya kadar Türk yönetiminin sözleri geçerliydi. Bu dönemin hatırası olarak günümüzde Kenya-Sudan sınırında bulunan Türk gölü (Turkuana), Türk su kaynağı (Turkwel) isimleri harita üzerinde kolayca bulunabilir. Yapılan araştırmalara göre 19. yüzyıl ortalarında Osmanlı'ya bağlı Türkiye vilayetinin güney sınırları, Ekvator dairesi ve Victorya Gölü'ne kadar uzanıyordu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ