Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Danimarka'da bir seçmenden sıradışı istek

        Danimarka'da Perşembe günü yapılacak genel seçimler öncesi kampanyalarını sürdüren siyasetçiler seçmenlerin ilginç talepleriyle karşılaşıyor. Seçime bir gün kala Naesved şehrinde seçmenin karşısına çıkan İktidardaki Sosyal Demokrat Parti milletvekili ve adayı Magnus Heunicke ve Karsten Nonbo, Akseltorv meydanında bir evsizin talebi karşısında şaşkınlık geçirdiler.

        Her iki politikacı hükümet olmaya devam etmeleri durumunda daha çok işsizi iş sahibi yapacaklarını, evsizleri de hem ev hem de iş sahibi yapacaklarını söyleyince evsiz ve işsiz Beny Jensen söz istedi.

        'KABUL EDECEK İŞ YERİ BULUNAMAZ'

        Ekstra Bladet gazetesinin seçim aracındaki mikrofonla siyasetçilerden beklentilerini sıralayan Beny Jensen, 20 yıldır evsiz olduğunu belirterek “Siyasetçiler olarak bir grubu unutuyorsunuz. O da ben ve köpeğim. Bana ve köpeğime kapalı bir iş yeri gerekir.

        Şayet bana iş ve ev bulmak istiyorsanız buna sevinirim ama ve gerçekten çalışmamı istiyorsanız o zaman çalışırken bira içebileceğim ve uyuşturucu kullanabileceğim bir iş bulmanız gerekir” dedi. Magnus Henicke, önce nasıl bir cevap vereceğini bilemedi. Kısa bir süre düşündükten sonra “Ben işsizlerin çalışmasından yanayım. İşsizlerin iş piyasasına hazır olmaları gerekir.

        Ama senin içki içmek ve uyuşturucu kullanmak gibi bir sorunun varsa bunu kabul edecek bir iş yeri bulmak mümkün değil" dedi. Karsten Nonbo da, işsizlerin sosyal ve ekonomik yardım alabilmeleri için iş piyasasına hazır olmaları gerektiğini hatırlatarak “iş piyasasına hazır olmak için, iş bulma merkezine ayık gitmek gerekir” dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ