Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Danimarka'da muhalefet kazandı

        GAZETE HABERTÜRK

        Danimarka’da dün yapılan genel seçimlerde yabancı düşmanları büyük başarı elde etti. Son 20 yılda yabancı ve Müslümanlara karşı söylemleriyle tanınan İslam ve göçmen karşıtı Danimarka Halk Partisi, ikinci parti durumuna geldi. İktidardaki sol blok, iktidar partisi Sosyal Demokratların oy kazanmasına rağmen blok olarak muhalefetten daha az oy aldıkları için iktidarı kaybetti.

        Yüzde 86 katılım oranıyla 3.5 milyon seçmenin oy kullandığı seçimde haber kanalı TV2 tarafından oyların yüzde 50’si sayıldığında yapılan projeksiyona göre eski başbakan, Liberal Parti lideri Lars Loekke Rasmussen liderliğindeki merkez sağ muhalefet 92, merkez sol koalisyon 83 sandalye kazandı. Devlet televizyonunun hesaplamasına göre ise merkez sağ blok 91, Başbakan Helle Thorning-Schmidt’in liderliğindeki merkez sol blok 84 sandalyenin sahibi oldu.

        11 TÜRK ADAY KATILDI

        Danimarka Parlamentosu’nda 179 sandalye bulunuyor. Seçimlere Türkiye kökenli 11 aday katıldı. Bu adayların seçilip seçilmedikleri “tercihli oyların” sayımının tamamlanmasından sonra belli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ