Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 8 Türk'ün öldürüldüğü olayın davasında flaş gelişme

        Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinin açıklamasında, sanık ve avukatları arasındaki güvenin kalıcı bir şekilde zedelendiğine dair somut ve yeterli delil bulunmadığından vekalet görevinin devamına karar verildiği ifade edildi.

        Zschaepe, geçen yıl da avukatlarının azledilmesi talebinde bulunmuş, bu isteği yine reddedilmişti.

        NSU terör örgütünün Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesi, bombalı saldırılar düzenlenmesi ve çok sayıda soygunla ilişkisi 2011 yılı sonunda ortaya çıkarılabilmişti.

        NSU üyelerinden Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011'de bir banka soygununun ardından saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, örgüt üyelerinin intihar ettikleri öne sürülmüştü. NSU terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe ise NSU üyelerinin kullandığı hücre evini ateşe verdikten sonra polise teslim olmuştu.

        Münih Yüksek Eyalet Mahkemesinde 6 Mayıs 2013'te başlayan davada, NSU terör örgütünün hayattaki tek üyesi olan ve tutuklu yargılanan Zschaepe susma hakkını kullanıyor. Davada Zschaepe'nin yanı sıra örgüte yardım ve yataklıkla suçlanan dört sanık daha yargılanıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ