Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Umutlar başka bahara ertelendi - Makro Ekonomi Haberleri

        Hafta sonu gerçekleştirilen G-20 zirvesinden umduğunu bulamayan piyasalar yeniden karıştı. Nisan ayında yapılacak bir sonraki toplantıya kadar her ülkenin tedbirlerini kendisini belirleyecek olması umutları başka bahara erteledi. Borsalarda satışlar hızlanırken, dolar hafif yükseldi. Piyasalar G-20 zirvesinde dünya ekonomisini rahatlatacak ortak çözümler üretilmesini bekliyordu. Ancak G-20 zirvesine 500 dolarlık şaraplar damgasını vurdu. Bunun üzerin Japonya ekonomisi ile ilgili gelen olumsuz veriler ve Avrupa ve ABD ekonomisinde sıkıntıların büyüyeceği yönündeki öngörüler hisse senedi piyasalarında yeni satışları getirdi.

        İMKB ÇAKILDI

        Erdemir, THY gibi reel sektörün öncü şirketlerinden gelen yüksek kar rakamları bile İMKB’nin toparlanmasını sağlayamadı. Endeks ikinci seansın başlarında hızlana satışların da etkisiyle yüzde 5’e varan düşüşün etkisiyle 24 binpuan sınırınakadar geriledi.

        DOLAR YÜKSELİYOR

        Haftaya 1.60 YTL’den başlayan dolar ise artan olumsuzlukların etkisiyle 1.64 YTL’ye kadar yükseldi. Euro ise 2.07 YLTL’yi geçti.

        IMF İLE ANLAŞMA YAKIN

        Diğer yandan Başbakan Erdoğan ve IMF Başkanı Strauss-Kahn yeni bir stand-by anlaşmasına ilişkin olarak çözüme en yakın noktada olduklarını ifade ettiler. Ancak, yapılacak anlaşmanın çerçevesi henüz bilinmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ