Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya PKK'da büyük kavga

        Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, terör örgütünün İsviçre sorumlusu ''Hüseyin Gazi'' kod adlı (41) örgüt mensubu, örgüte ait milyonlarca dolarla ortadan kayboldu. Bunun üzerine terör örgütünün sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok, ''Hüseyin Gazi'' kod adlı teröristin yakalanarak öldürülmesi talimatını verdi. Örgütün İsviçre sorumluluğuna ise Ali M. adlı kişi getirildi.

        İsviçre güvenlik birimlerinin terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini yakın takibe alması ve örgüt paralarının çalınmasının ardından Şanlıurfalı ve Kahramanmaşlı olduğu bildirilen iki grup arasında çatışmalar çıktığı belirtildi. İsviçre güvenlik birimlerinin örgütle ilgili başlattığı soruşturmaları Şanlıurfalı grubun faaliyetlerine bağlayan Kahramanmaraşlıların oluşturduğu grup, ''uyuşturucu, insan ticareti, haraç toplama faaliyetlerinde kontrolü ele aldıkları'' Şanlıurfalı kadrolara biran önce ülkeyi terk etmeleri yönünde baskı yaptıkları kaydedildi.

        ''Erhan'' kod adlı terörist liderliğinde toplanan bir grup Şanlıurfalının, arkadaşları S.M. ve V.G'nin tehdit edildiğini bahane ederek, Kahramanmaraşlılara bıçak ve sopalarla saldırmalarıyla başlayan rant kavgasında, iki gruptan çok sayıda örgüt mensubunun yaralandığı belirlendi.

        Olayları kontrol etmekte zorlanan ve konumu tartışılmaya başlanan terör örgütünün Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un yeni atadığı Ali M. adlı sözde sorumlunun da Şanlıurfalılarla iş birliği yaptığı ve örgütün paralarını kendi hesabına aktarmakla suçlandığı vurgulandı.

        Terör örgütünün eylem merkezinin Basel'deki ''Sefkan Kültür Merkezi'' olduğunu vurgulayan Federal Polis Basın Sözcüsü Guido Balmer, geçen hafta yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın, Basel ve diğer kentlerde yaşayan Kürt kökenli ailelerin çocuklarını kaçırdığını, bunların önce İsviçre'deki ideolojik eğitim kamplarına, oradan da Irak'ın kuzeyindeki çatışma alanına götürüldüklerini söylemişti. Balmer, terör örgütüne yönelik tedbirlerin artırılacağını da belirtmişti.

        İsviçre'nin en yüksek yürütme organı Federal Konsey, terör örgütü PKK'nın ülkedeki organizasyonlarına ve faaliyetlerine sınırlama getirildiğini, terör örgütü veya yandaşları tarafından düzenlenecek her türlü kutlama ve etkinliklerde para toplanmasının yasaklandığını açıklamıştı. Konseyin açıklamasında ayrıca, kanton yönetimlerinin de ülkede yaşayan Kürtlerin gösteri ve toplantı taleplerinde daha dikkatli ve seçici olacaklarını, arkasında PKK terör örgütünün olduğu düşünülen etkinliklere izin verilmeyeceği kaydedilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ