Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Tunus'a saldırı düzenleyen IŞİD militanı Seyfeddin Rezgui'nin saldırı anında kahkaha attığı ortaya çıktı

        GAZETE HABERTÜRK

        Tunus’ta önceki gün 40 kişinin öldüğü plaj saldırısının ayrıntıları netleşiyor. Tunus İçişleri Bakanlığı, turistik Sousse bölgesinin kumsalında güneşlenen çoğu İngiliz, Alman, Belçikalı ve Fransız turistlere ateş açanın bir kişi olduğunu açıkladı. Teröristin kimliğinin 23 yaşındaki öğrenci Seyfeddin Rezgui olduğu açıklandı. Rezgui’nin hiç Tunus dışına çıkmadığı belirlendi. Buna rağmen IŞİD saldırıyı üstlendi.

        IŞİD’e ait bir Twitter hesabından saldırı üstlenilirken, “Halifenin askeri Ebu Yahya el Kayavani, halifelik düşmanlarının zinacı, ahlaksız ve kâfir kalabalıklarını hedef almıştı. Öldürülenlerin büyük bölümü halifenin devletine karşı haçlı saldırısı başlatan ülkelerin vatandaşlarıdır” denildi. Mesajda el Kayavani’ye ait olduğu ileri sürülen bir fotoğraf da paylaşıldı.

        ‘ŞAKA YAPIYORDU’

        Sousse Plajı katliamının görgü tanıkları, saldırganın tavrına ilişkin tüyler ürpertici ifadeler kullandılar. Bir Tunuslu görgü tanığı, yerel radyo kanalına adını vermeden şöyle konuştu: “Saldırganın elinde Kalaşnikof vardı ama sıradan bir şeymiş gibi davranıyordu. Kahkaha atıyor, şaka yapıyordu. İlk ateşten sonra durdu ve bana ‘Sen git, seni öldürmeyeceğim’ dedi. Hedefleri seçerek ateş ediyordu. İngiliz ve Almanları tercih ediyordu” dedi.

        TUNUS TURİZMİ BİTEBİLİR

        Saldırı Tunus’taki turistlerde şok yarattı. IŞİD militanının öldürdüğü veya yaraladığı turistlerin yakınları Sousse Hastanesi ve morguna koşarken, yara almadan kurtulanlar ülkeyi erk etmeye başladı. Sousse’ta 25 binden fazla vatandaşı olan, saldırıda 15 yurttaşı ölen İngiltere, dönmek isteyenler için Tunus’a uçak gönderdi. Başkent Tunus’un uluslararası havaalanında uzun kuyruklar oluştu. Saldırının, en büyük döviz kaynağı turizm olan Tunus ekonomisine büyük darbe vuracağı belirtiliyor.

        80 CAMİ KAPATILACAK

        Tunus yönetimi aşırı dinci örgütlere karşı operasyon başlattı. Tunus Başbakanı Habib Essid “şiddeti körüklemekle” suçlanan 80 caminin kapatılacağını açıkladı. Essid “devlet kontrolü dışında faaliyet gösteren ve terör propagandası yapan” bazı camilerin “zehir saçtığını”, İçişleri Bakanlığı tarafından 1 hafta içinde kapatılacaklarını duyurdu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ