Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kardeşine yıldırım çarpınca radikalleşti

        Tunus’un Sousse kentinde plaja şemsiyesine sakladığı Kalaşnikof’la girdikten sonra ortalığı kan gölüne çeviren 23 yaşındaki uçak mühendisliği bölümü öğrencisi Seyfeddin Rezgui Yakubi’nin amcası, yeğeninin yaptığı vahşete inanamıyor.

        Teröristin 70 yaşındaki amcası Ali Bin Muhammed Rezgui şunları söyledi: “Bir gün önce yanıma geldi. Bahçede oturduk ve öğrenimiyle ilgili sohbet ettik. Anormal bir hali yoktu. Break dans yapar ve futbolu çok severdi. Küçük erkek kardeşinin 2010 yılında üzerine yıldırım düşmüş ve ölmüştü.

        Bu Ali’nin üzerinde travma etkisi yarattı. Daha sonra radikal İslamcıların bulunduğu bir camiye gidip gelmeye başladı. Altı ay önce okulda adlarına ‘Mücahitler’ diyen bir gruba üye olmuş. Onlar gibi sakal bırakmazdı. Görüntüsü hiç onlara benzemezdi.”

        KOD ADI EBU YAHYA

        Tunus Başbakanı Habib Essid dün, “Hepimiz şoktayız. Araştırmalarımıza göre çok iyi bir öğrenci. Hiç devamsızlık yapmamış, yurtdışına da çıkmamış” açıklamasını yaptı. Uzmanlar üniversiteyi kazandıktan sonra 130 kilometre uzaklıktaki “Selefilerin kalesi” olarak da bilinen Kairouan kentine giden Yakubi’nin burada bir IŞİD sempatizanına dönüştüğünü söylüyor. Kairouan, katliamın yaşandığı Sousse’ye araçla yarım saat uzaklıkta. Yakubi’nin kod adının Ebu Yahya olduğu öğrenildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ