Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Hamas'tan BM Gazze raporu açıklaması

        Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in işlediği suçların tamamının raporda ele alınmadığı belirtildi.

        Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "BM'nin İsrail savaşına ilişkin raporunu memnuniyetle karşılamış olsak da bazı konuların yeniden ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. İsrail, işlediği savaş, insanlık karşıtı ve soykırım suçlarına karşı kesin dille kınanmamış ve Uluslararası Ceza Mahkemesine sevk edilmesi istenmemiştir. Raporun, İsrail'in işlediği tüm suçları kapsayacak şekilde yeniden hazırlanmasını talep ediyoruz."

        Açıklamada, Gazze'den atılan roketler ve İsrail ordusunun bulduğu tünellerin sivilleri korkuttuğuna işaret edildiği ancak 1 milyon 700 bin kişinin 51 gün boyunca yaşadığı psikolojik ve nörolojik hastalıklara değinilmediği kaydedilerek, İsrail'in uluslararası kanunlara göre yasaklanmış silahları kullandığına ilişkin hiçbir değerlendirmede bulunulmadığı vurgulandı.

        BM Gazze Bağımsız Araştırma Komisyonunun geçen Pazartesi 2014'teki çatışmalarda yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin yayımladığı raporda, İsrail'in geçen yıl 6 binden fazla hava saldırısı ve yaklaşık 50 bin ağır silah saldırısı düzenlediği, Filistin'in ise 4 bin 881 roket ve havan topu saldırısıyla karşılık verdiği belirtilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ