Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Yunanistan'da banka, süpermarket ve kamu binaları polis korumasına alındı

        Emniyet Genel Müdürlüğü, banka, süpermarket ve kamu binaları civarında güvenlik önlemlerini arttırma kararı aldı. Mahallelerde ve kuruluşların korunması için polisler daha sık aralıklarla devriye gezecek. Hafta sonundan bu yana ATM civarılarında motosikletli polisler daha sık görülmeye başlanmıştı. Vatandaşı Koruma Bakanlığı, vatandaşların güvenlik problemlerine ilişkin 11188 numaralı ihbar hattını hizmete sundu.

        Öte yandan, İçişleri Bakanlığı, referandum sebebiyle 10 Temmuz'a kadar polis, asker ve kamu personelinin izinlerinin kaldırılmasını kararlaştırdı.

        ATİNA'DA 'HAYIR' TARAFLARINDAN PROTESTO

        Yunanistan'da hükümetin, kreditörlerin nakit akışının sağlanması için öne sürdüğü koşulları 5 Temmuz'da halk oylamasına sunma kararının ardından başkent Atina'da, "hayır" taraftarları başkent Atina'da bir gösteri düzenledi.

        Parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'nda toplanan yaklaşık 25 bin "hayır" taraftarı, üzerinde "hayır" yazan Yunan bayrakları açarak, "Yeni memorandum istemiyoruz. Borç hemen silinsin. Hayatlarımız bize aittir" şeklinde sloganlar attı.

        SYRIZA üyeleri ve çeşitli sol grupların da destek verdiği gösteride, referandumda "hayır" denmesi çağrısı yapıldı.

        Gösteri, müzik konseri verilmesinin ardından olaysız şekilde tamamlandı.Yarın ise "evet" taraftarlarının aynı yerde bir gösteri düzenleyecekleri bildirildi.

        CİHAN/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ