Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Seks kölesiyle cinsel ilişkiye giren yanacak!

        Tasarıya göre, ilişkiye girilen kadının insan kaçakçılığıyla ülkeye getirilmiş seks kölesi olduğunu ya da başkası adına çalıştığını bilmemek mazeret olmayacak. Bu kadınlarla ilişkiye giren kişilere karşı ceza davası açılacak ve bin sterlin (yaklaşık 2 bin 500 YTL) para cezası verilecek.

        İnsan kaçakçılığıyla İngiltere'ye getirilen bir kadınla, bu durumu bilerek para karşılığında cinsel ilişkiye giren kişi hakkında "tecavüz" suçlamasıyla dava açılabilecek.

        BBC radyosuna yaptığı açıklamada tasarı hakkında bilgi veren İçişleri Bakanı Jacqui Smith, "Ben bu ülkede kadınların sömürülmesine, zorlanmasına, insan kaçakçılığı sonucu ülkeye getirilmesine ve fiilen köle muamelesi görmesine karşıyım" dedi.

        Bu çalışmalarının parayla cinsel ilişki talebini düşürmeyi ve insan kaçakçılığını önlemeyi hedeflediğini belirten Smith, hükümetin para karşılığı cinsel ilişkiyi tamamen yasaklamayı düşündüğünü, ancak "toplum bunu desteklemediği için" vazgeçtiklerini söyledi.

        Hükümet ayrıca, şimdiye kadar normal pub'lar gibi çalışma izni alan striptiz kulüplerine de, seks shop'lar ve seks filmleri gösteren sinemalarla aynı kurallara göre çalışma izni verilmesini planlıyor.

        -"AHLAKİ HAÇLI SEFERİ"-

        Hayat kadınları ise yasa tasarısı metnine, kendilerinin genelevlerde başka kadınlar adına çalışmasını veya gönüllü ilişkileri önleyebileceği gerekçesiyle karşı çıkıyor.

        İngiliz Hayat Kadınları Birliği sözcüsü Cari Mitchell, hükümetin hazırlıklarını, "çok tehlikeli bir ahlaki Haçlı Seferi" diye niteledi.

        Mitchell, "Bu yasa, nihai olarak seks ticaretini daha da yer altına itecek ve büyük oranda kadınların şikayetçi olmadığı müşterileri suçlu hale getirecektir. Bu planın kadınlara bir faydası yok" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ