Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır'da beş güvenlik noktasına saldırı

        Mısır'ın Sina Yarımadası'nda kontrol noktalarına düzenlenen saldırılarda ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi.

        AP Haber ajansının haberine göre Şeyh Züveyd kentinde bomba yüklü bir araç patlatıldı. Saldırganların bazıları askerleri esir aldı ve zırhlı araçları kaçırdı. Ölü sayısının 50'ye yükseldiği açıklandı.

        Reuters'in haberine göre ise Mısır ordusu beş güvenlik noktasına birden saldırı yapıldığını açıkladı. 10 askerin hayatını kaybettiğini söyledi. Ordu sözcüsü çatışmalar sonucunda 22 teröristin öldürüldüğünü ifade etti. Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

        Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir yaptığı yazılı açıklamada, "Sina Yarımadası'nda yaklaşık 70 saldırgan tarafından eş zamanlı olarak 5 kontrol noktasına saldırı düzenlendi. Saldırıya karşılık vermesi sonucu 22 saldırgan öldü" ifadelerini kullandı.

        Semir, saldırılarda ölen ve yaralanan askerlerin de olduğunu belirtti ancak sayı vermedi.

        Görgü tanıkları Refah yakınlarındaki Şeyh Züveyd civarında patlamalar duyduklarını ve panikle evlerini terk ettiklerini söyledi. Şeyh Züveyd'deki polis karakolu da saldırıya uğrayan yerler arasında.

        Al Ahram gazetesi de internet sitesinden bölgede elektriklerin kesildiğini ve pek çok binanın çatılarında saldırganların nöbet tuttuğunu yazdı.

        Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak Mısır ordusu ülkenin kuzeydoğusundaki Sina’da IŞİD’e bağlandığını açıklayan Ensaru Beytil Makdis örgütüne karşı operasyonlar düzenliyor. Mısır’da 3 Temmuz 2013’de şimdiki Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi liderliğindeki darbenin ardından Sina’daki güvenlik durumu kötüleşmişti.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ