Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Google, "goriller" diye etiketlediği çiftten özür diledi

        Google, yeni fotoğraf uygulamasının bir siyah çifti “goriller” diye etiketlemesi nedeniyle özür diledi.

        Google'un yeni uygulaması, yüklenen fotoğrafları yapay zeka yazılımı kullanarak otomatik olarak etiketliyor. Siyah bir çifti "goriller" olarak etiketleyen sistem sosyal medyada tartışmalara sebep oldu.

        BBC'nin haberine göre hata, fotoğrafta yer alan New Yorklu yazılımcı Jacky Alcine adlı yazılımcı tarafından gündeme getirildi. Bunun ardından Google, hatanın ırkçı çağrışımları nedeniyle sosyal medyada eleştirildi. Jacky Alcine’nin Twitter üzerinden temas kurduğu Google yöneticilerinden Yonatan Zunger "Bu yüzde yüz normal değil. Bu benim asla olmasını istemeyeceğim hatalardan biri” dedi.

        Zunger başka da benzer hatalarla karşılaşmaması için gerekli önlemleri aldığını söyledi. Yonatan Zunger, hem etiketlemede kullanılan yanlış anlaşılabilecek sözler hem de koyu tenli kişileri tanıma programlarında iyileştirme çalışmaları yaptıklarını belirtti.

        Google Photos'ta geçtiğimiz günlerde de birçok hata ile karşılaşılmıştı. Yetkililer, "Bu hata karşısında dehşete düştük ve gerçekten üzgünüz. Bu tür şeylerin yeniden yaşanmaması için önlem alıyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ