Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Davutoğlu Bosna Hersek'te

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kovaçi Şehitliği'ni ve Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti.

        Davutoğlu'nun Bosna Hersek'teki ziyaretlerinin ilk durağı Saraybosna'daki Kovaçi Şehitliği oldu. Şehitliğe beraberinde Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ile gelen Davutoğlu, Kovaçi Şehitliği'ne çelenk bıraktı.

        Ardından yürüyerek şehitlik alanındaki Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç'in kabrine geçen Davutoğlu, Zvizdic ile çelenk bırakarak dua etti. Davutoğlu, şehitlikten çıkarken, Türkiye'den Saraybosna'ya tatile gelen bir aileyle de sohbet etti.

        Ailenin, Ayşe Gülberra isimli bebeklerini severek kucağına alan Davutoğlu, aileyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Davutoğlu'na ziyaretinde eşi Sare Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da eşlik etti.

        Davutoğlu ile Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zvizdiç ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında her iki lider de ikili ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaptı.

        Davutoğlu "Soykırımda hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet diliyorum ailelerine başsağlığı diliyorum. Denis Zvizdic ile kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdik. Bosna Hersek'te Türkiye ile olan ilişkilerin sürdürülmesi adına çok güçlü bir irade gördüm ve bundan büyük bir mutluluk duydum. Türkiye bu çabalarda her zaman Bosna Hersek'in yanında olmuştur olmaya devam edecektir. Türkiye AB üyeliğinde Bosna'ya her türlü desteği vermeye devam edecektir. Türkiye'de en çok ihracat yapan firmanın Bosna Hersek'ten olması bile güven veriyor. Özelte her zaman Bosna Hersek'in yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İlk fırsatta onları da Türkiye'ye davet edeceğiz." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ