Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Küba'ya mescit tamam cami de yolda

        Aykut Yılmaz / Ankara / GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, eski Havana içindeki tarihi bir binada mescit açıldığını açıkladı

        “KÜBA’ya cami yapılacak mı?” tartışmaları sürerken, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, eski Havana içindeki tarihi bir binada mescit açıldığını açıkladı. Palakoğlu, “Böylece Küba’da ilk defa Müslümanlar toplu halde namaz kılmaya başladı” dedi.

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen aylarda Küba gezisinde sarf ettiği “O dağın tepesine bir cami yakışır” sözlerinin ardından gündeme gelen ve yapılıp yapılamayacağı uzun zamandır tartışmalara neden olan Küba Camii için ilk adım atıldı. Küba yönetimi, eski Havana’daki tarihi bina içerisinde Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için mescit tahsis etti. Kararı, önceki gün basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu duyurdu.

        Palakoğlu, “Mescit ramazandan sonra bir süre daha açık kalacak, sonra kapanacak. Müslüman halk ilk defa toplu halde bir mekânda namaz kılmaya başladı. Bizim Küba’da cami yapma projemiz var. Oraya cami yapılacak. Küba, diğer Müslüman ülkelerin de bu caminin yapımına katılmasını istiyor. Şu anda Belarus’ta, Moskova’da 5 bin kişilik camiler yapılıyor. Bişkek’te Kocatepe’nin aynısı yapılıyor. Kıbrıs’ta Selimiye’nin aynısı yapılıyor” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ