Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Bu anlaşma temelden yanlış'

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında önceki gün varılan anlaşmayla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere İsrail'i ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile görüştü.

        Netanyahu, Kudüs'te gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında, "İçinde İran'ın tutumunu değiştirmesine yönelik bir talep bulunmadığı için bu anlaşma temelden yanlış. İngiltere, anlaşmaya varılmadan bir gün önce Tahran'daki gösteride atılan 'İsrail'e ölüm' sloganlarını neden kınamadı?" diye sordu.

        İngiltere'nin "anti-Semitizm ile mücadelesi"nden övgüyle bahseden Netanyahu, "İran ve onun vekillerinin yüzlerce füzesi İsrail'e dönük olarak bekliyor. Bu ise sokaklarda atılan sloganlardan daha fazlası" diye konuştu.

        İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond ise "İran'ı Tahran'ın sokaklarında atılan sloganlarla değil, hükümetinin icraatlarıyla yargılayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

        İsrail'in, İran ile varılan anlaşmaya temelden karşı olduğunu bildiğini söyleyen Hammond, varılan anlaşmanın Tahran'ın nükleer silah geliştirmesini önleyecek en iyi yol olduğunu belirtti.

        İsrail'in anlaşma hakkında meşru kaygıları olduğunu söyleyen Hammond, şunları söyledi:

        "Bu anlaşma İran'ın nükleer silah edinmesini önleyecek. İçinde İran'ın nükleer programını kontrol edecek güçlü önlemler olmasa bu anlaşmayı kabul etmezdik. Farklı bakışlara sahip olmamıza rağmen İsrail'den, anlaşmanın tam olarak hayata geçirilmesi için İngiltere ile çalışmasını istiyorum."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ